16 Ekim 2010

Peki dev örümcekler nerede? - Minecraft Classic ile Minecraft Alpha arasındaki farklar

Bu ve benzeri soruların Minecraft Classic sunucularında sıkça sorulduğuna şahit oldum. Sanıyorum oyunun hangi kısmı ücretli hangi kısmı ücretsiz, premium üye olmanın avantajları nelerdir incelemekte fayda var.

Minecraft Classic (Creative Mode):

Klasik oyun modu (yaratıcılık modu olarak da biliniyor) web tarayıcınız üzerinden oyunun sahip olduğu tüm blokları kullanarak yapılar oluşturabildiğimiz bir dinamiğe sahip. Herhangi bir blok sınırımız yok. Yerleştirdiğimiz blokları alet edevatsız ve gecikme süresi olmadan parçalayabiliyoruz. Eğer diğer oyuncularla oynamak istiyorsak minecraft.net sayfasına üye olup multiplayer kısmında karşınıza çıkacak sunucu listesinden bir tanesine girmeniz gerekiyor. Minecraft Classic bedava oynanabiliyor.



Minecraft Alpha (Survival Singeplayer / Multiplayer)

Minecraft popülerliğini kesinlikle bu moda borçlu. Tamamen size özel yaratılmış bir dünyada elinizde hiç bir şey olmadan yaşamaya başladığınızı düşünün. Eğer hayatta kalmak istiyorsanız, doğal kaynaklardan faydalanarak alet - edevat, yiyecek ve barınak gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekiyor.

İhtiyaçlarımız ve isteklerimiz gerçek dünyada olduğu gibi burada da son bulmuyor tabi. Daha sağlam ve güçlü silah, zırh ve aletleri, daha güzel manzaraya sahip ihtişamlı ve komplike yapıları ve bu mekanlara farklı ulaşım yollarını yapmak tamamen kendi elimizde.

İlk tarlam :)
Doğal zenginliklerin büyük bir kısmı yer altında bulunuyor. Bu madenleri çeşitli madencilik yöntemleri kullanarak toplayabiliyoruz.

Ve evet. Dev örümcekler, ıskası olmayan okçu iskeletler, hantal zombiler ve tüm minecraft topluluğunun korkulu rüyası patlayan yeşil yaratık creeper. Karanlıkta pek ortalarda dolanmak istemeyeceksiniz.

Evde kimse var mı?
Survival yani hayatta kalma modu hem tek kişi hem de çoklu oyuncu (SMP) olarak oynanabiliyor. Minecraft şu an alpha aşamasında ve çoklu oyuncu modunda bir çok hata bulunuyor. Zaten çoklu oyuncu modundaki hatalar düzeltildiğinde oyun beta aşamasına girecek.

Bu arada Minecraft'ın bahsettiğim özelliklerini oynayabilmeniz için satın almanız gerekiyor. Oyunun fiyatı beta sürecinin başlangıcına kadar 10 € yaklaşık 20 Liraya denk geliyor, oyun betaya girdiğinde 20 € olacak. Eğer oyunu almak veya almamak konusunda kararsız kaldıysanız biraz yardımcı olmaya çalışayım. 

Minecraft'ı Neden Satın Almalıyım?
  • Oyunu yarı fiyatına almış olacaksınız.
  • Minecraft'ı bilgisayarınıza indirerek tam ekran oynayabileceksiniz.
  • Gelecekte çıkacak olan tüm ek paketlere, modlara ve güncellemelere ücretsiz sahip olacaksınız.
  • Oyunun gelişimine katkıda bulunmuş olacaksınız. Ayrıca dahiyane olduğunu düşündüğünüz fikirlerinizi diğer oyuncular ile paylaşarak oyunun değişim sürecini etkileme şansına da sahipsiniz.
  • Kendinize özel karakter arayüzünü seçebilecek veya oluşturabileceksiniz. Sitenin en üstündeki karakter arayüzü bana ait :) Ayrıca şöyle bir RTE arayüzüm var.
  • Bağımsız oyun üreticilerine destek vererek indie oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunmuş olacaksınız. Ki bence en önemli maddelerden biri bu.
  • Bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşayacaksınız. Bunları diğer insanlarla ve arkadaşlarınızla paylaşmanın heyacanı çok daha güzel.
Liste çok daha uzayabilir ancak aklıma gelen temel sebepler bunlar.

Eğer çok sıkı bir oyuncuysanız ve vaktinizin çoğunu oyun oynarak geçiriyorsanız; şu an Türkiye sınırlarında 20 TL ile en çok eğlenebileceğiniz şeydir Minecraft.

4 yorum:

  1. alpha sürecinde 10 euro'ya satılıyordu, betada 15 euro. yayınlandığında 20 euro olacak. o zamanlar euro 2 liraydı tabi. şu an yaklaşık 40 TL fiyatı.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim, ve bu arada steam'e bakarsan sevinirim.

    iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  3. Ne 20 TL mi şimdi minecraft 250TL 😭
    ////🤫🧏

    YanıtlaSil