5 Ekim 2010

Cadılar Bayramı Güncellemesi Duyuruldu

Dün gece Notch yanda gördüğünüz resim ile cadılar bayramı özel güncelemesinin 31 Ekim tarihinde çıkacağını duyurdu.

Halloween; müzik, film veya oyun sektöründe yapımcıların değerlendirdiği bir fırsat oluyor. Şu ana kadar bana pek bir şey hissetirmese de bu kültürün içinde olan insanların ilgisini çektiği ortada.

Neyse güncellemeden bahsedelim biraz. Madde madde inceleyecek olursak:
  • Cehennem konsepti, portal ile hızlı seyahat.
Farklı bir ortam ve aksiyon eklenmesine kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Portal sisteminin nasıl işleyeceği konusunda çok detaylı bir fikrim yok ancak tahminim Oblivion gate'ler gibi olacağı yönünde. Kendi dünyamızdan portal ile cehennem dünyasına giriş yapacağız. Muhtemelen cehennemden çıkış yapacağımız kapı bizi Notch'un dediği gibi yüzlerce metre uzağa götürmüş olacak. (Portal sistemi tahmin ettiğim gibi, şu animasyonda detaylı açıklanmış.)
  • Yeni yaratıklar.
Daha zorlu olacakları belirtiliyor.
  • Derinlerde güvenlik için daha fazla meşale harcama gerekliliği.
Minecraft dinamiklerine göre yaratıklar yanlızca karanlık yerlerde çıkabiliyordu. Bu güncelleme ile derinlerde daha fazla aydınlatmaya ihtiyaç duyacağız.
  • Sönen meşaleler!
Beni ve sanıyorum Minecraft topluluğunu en çok korkutan güncelleme bu. Bir süre sonra sönen meşalenizi çakmak taşı ile tekrar alevlendirmeniz gerekecek. Oyuna apayrı bir zorluk ve eğlence getireceği aşikar ancak dev yapılara ve ışıl ışıl bir mimariye sahipseniz bu güncelleme sizi üzebilir.
  • İşe yarayan olta.
Ortalıkta balık filan olmadığından oltamızı kullanamıyorduk. Bu güncelleme ile 2 yeni balık türü ekleniyor, biri normal diğeri ise korkunç balıkmış. Korkunç? Piranha filan gibi bir şey olacak sanırım.
  • Çoklu oyuncu modundaki (SMP) hatalar ve bazı eksiklerin tamamlanması.
Zaten çoklu oyuncu modu aynı tek kişilik hayatta kalma modunda olduğu gibi hatasız oynanmaya başladığında oyun beta sürecine girecek. Bu madde için çok da büyük beklentiye girmemek gerekiyor sanırım.
  • Saat.
Zamanın madenlerden dışarıya çıkmak için uygun olup olmadığını anlamanıza yarayan bir tür üretilebilir saat. Benim hoşuma giden ve görmek istediğim bir fikirdi zaten.
  • Bölgelere özel çevresel faktörler ve canlı popülasyonu.
Örneğin tropikal, çöl, ormanlık vb. gibi bölgeler arası geçişler. Detaylı bir bilgi yok ancak farklı çevre şartlarında farklı canlılar veya yaratıklarla karşılaşabilme ihtimalimiz oldukça yüksek.
  • Yeni sesler ve müzikler.
C418 youtube kanalında yaptığı çalışmaları ve değişiklikleri paylaşıyor. Şu videoda yeni seslerin örneklerini bulabilirsiniz. Sesler geliştirme aşamasında olduğu için muhtemelen değişecektir.

31.10.10 tarihinde çıkacak bu güncelleme ile ilgili genel düşüncem daha güzel bir Minecraft oynayacağımız yönünde. Gözümdeki tek eksi meşale olayı, onu da denemeden yargılamak istemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder