20 Nisan 2011

Minecraft Beta 1.5 Güncellemesi Yayınlandı

Bugün gelen  Minecraft Beta 1.5 güncellemesi ile oyuna neler eklendiğini anlatmaya çalıştım. Bu video daha çok güncelleme hakkında içeriğe sahip olduğundan Arrnek Minecraft Oynuyor bölümlerine dahil etmedim.

İyi eğlenceler :)



Bölüm sonunda çalan parça 8 bit müzik severlere gelsin. Parçayı indirmek için: http://goo.gl/TwOJf

Sanatçının web sayfası: http://freizeitmeister.org/

7 Nisan 2011

World 6 Mobil Yayında! - Beta 1.5 Hakkında Önbilgi (1)

Merhaba.

İçerikleri cep telefonlarından takip eden insanların sayısı artınca blogun mobil versiyonunu yayınlamaya karar verdim. World-6 artık mobil sürüm ile daha hızlı ve minimal bir arayüz ile takip edilebiliyor.

Mobil görünüm.
Cep telefonunuz ile bloga girdiğinizde otomatik olarak mobil görünüm açılıyor. Direk mobil görünüme ulaşmak için kullanmanız gereken QR kodu ve link şöyle:
http://world-6.blogspot.com/?m=1
Beta 1.5?

1.5 ve sonrası için gelecek yenilikler yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Minecraft Forum ve r/minecraft takip edenler bilecektir, son zamanlarda Piston Mod en çok konuşulan konu oldu, bir yığın video kaydedildi ve beğenildi. Sanırım mod ile yapılabilecekleri en iyi anlatan videolar şunlar:



Modu oluşturan kişinin izni üzerine bir sonraki güncellemeler ile piston modu oyuna resmi olarak dahil edilecek. Jeb'in twitter'da söylediğine göre piston modu Beta 1.5'e yetişemeyecek.

Ayrıca 1.5 ile kar ve yağmur tekrar oyuna eklenecek. Notch'un paylaştığı resimde iki biome arasıdaki geçişler çok keskin görünüyor. Daha yumuşak bir geçiş ile düzeltilecebileğini düşünüyorum.


Yine Jeb'in twitter üzerinden paylaştığı bilgiye göre iki farklı fidana sahip iki yeni ağaç ekleniyor. Bilgi sahibi olmanız açısından:

Birch (Huş)
Spruce (Ladin)

Bu arada 1.4'de çalışmayan yeni yatak sistemi 1.4_01 güncellemesi çalışır hale getirildi. Yenilikleri öğrendikçe buradan haber vermeye devam edeceğim. İyi günler.

Düzenleme: Asıl eklemek istediğim video yerine farklı bir video paylaşmışım piston modu ile ilgili. Yeni videoyu üstüne ekledim.

2 Nisan 2011

Minecraft Beta 1.4 güncellemesi yayınlandı

1 Nisan günü yayınlanan güncelleme ile gelenler:

  • Kurtlar eklendi. Doğada karşınıza çıkan vahşi kurtları 3 - 4 kemik vererek evcilleştirebiliyorsunuz. Evcilleşen kurtlar sizi takip ediyor ve dışarıdan gelen saldırılarda sizi savunarak, saldırdığınız canlılara ise saldırarak bağlılıklarını gösteriyorlar.
Pek de sevimliler.
Eğer yanlarında boş bir minecart bulunuyorsa biniyorlar.
  • Kurabiye eklendi. Üretmek için kakao çekirdeğine ihtiyacımız var. Ben bizzat denemedim ancak zindandaki sandıklardan çıktığı söyleniyor. Tarif sonucunda 8 tane kurabiye elde ediyoruz, her bir kurabiye yarım canımızı dolduruyor.
  • Bundan böyle uyuduğumuz yatak bizim yeni spawn noktamız olarak belirleniyor. Öldüğümüzde en son hangi yatakta uyuduysak orada başlıyoruz.
  • Ana menüye yeni minecraft logosu eklendi. Şöyle görünüyor:
  • Artık örümcekler mahsüllerinize zarar veremeyecek.
  • Merdiven kullanırken shift tuşuna bastığımız taktirde üzerinde bulunduğumuz merdieve asılı kalabiliyoruz.
  • Oyuna bir sonraki güncelleme ile gelecek olan achievement (başarım) ve istatististik sitemi için altyapı oluşturuldu.
  • 1 Nisan şakası olduğunu söylerek spoiler vermiş olacağım ancak karşınıza, açmaya çalıştığınızda Minecraft dükkanından gerekli anahtarı almanızı söyleyen bir sandık çıkar ise şaşırmayın. Team Fortress 2'ye güzel ve yerinde bir ayar verilmiş :)
  • Oyun güncelleme listesinde bulunmuyor ancak ilk defa kahverengi koyun gördüm. Daha önce olup olmadıklarından emin değilim.

Unuttuğum, listede bulunmayan bir yenilik var ise lütfen hatırlatın. Bazen gözden kaçan yenilikler olabiliyor. İyi eğlenceler :)